Pre-consult iets voor u?

De grootste oorzaak bij problemen met huisdieren? De ondoordachte aankoop van een dier. Dierenarts Bob Carrière pleit voor een pre-consult: “Als mensen een koelkast kopen lezen ze minstens drie recensies, maar als mensen een huisdier kopen is het vaak een impuls. Dat vinden we als dierenarts heel zorgelijk, want zo belanden veel dieren in het asiel.”

De Telegraaf gaf aandacht aan dit belangrijke onderwerp en het werpt zijn vruchten af: “Een vriendin van mij is door jullie artikel laatst naar de dierenarts gegaan voor een pre-consult, dit heeft ervoor gezorgd dat ze een kat neemt i.p.v. een hond. Ze heeft zich goed laten informeren en zij en haar vriend kwamen met de dierenarts tot conclusie dat op dit moment een kat beter was dan een hond.

Een dier is geen impuls-aankoop, maar een dierleven-lang zorgplicht voor het nieuwste familielid!

Klik hier om meer te lezen over een pre-consult.

Lees het artikel van de Telegraaf hier:

Het belang van een pre-consult bij de dierenarts