Fertiliteitsbegeleiding

Fertiliteitsbegeleiding

Fertiliteitsbegeleiding is een breed begrip. Eigenlijk wordt hieronder verstaan het hele traject van “Zaadje tot kameraadje”.

Natuurlijk is het in eerste instantie van belang om het teefje drachtig te krijgen.
Om beter te kunnen bepalen wanneer het juiste dektijdstip is, is het mogelijk om de hoeveelheid van een bepaald hormoon(progesteron) in het bloed te meten .
Wilt u meer weten over het dekken en het juiste dektijdstip klik dan hier

Als het dan zover is en de teef is gedekt, dan is het niet altijd duidelijk of de bevruchting is gelukt. Om zekerheid te krijgen kunnen we vanaf de 28 dag na het dekken een echo maken om te kijken of er vruchtblaasjes te zien zijn.
Voor meer informatie over de dracht of het vaststellen van de dracht klik dan hier

Vaak zijn er bij (beginnende) fokkers veel vragen over het verloop van de dracht en de bevalling die eraan zit te komen. Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Wilt u uitgebreide informatie dan is het verstandig om een afspraak te maken zodat wij alle tijd hebben om alles eens rustig uit te leggen.

De bevalling is natuurlijk het spannendste moment. Vaak loopt alles “vanzelf” en heeft u er geen omkijken naar, maar soms is het nodig om de teef, of de pas geboren pups een handje te helpen. In een aantal gevallen is een keizersnee de enige optie om de pups en/of de moeder niet in gevaar te brengen.
Voor meer informatie klik hier