Konijnen E.H.B.O

E.H.B.O bij het konijn

U bent op deze pagina terecht gekomen omdat u een probleem heeft met uw konijn en misschien ook een EHBO pakketje in huis heeft.

Op deze pagina laten we u onder andere zien hoe u een konijn dwang voeding of medicatie toedient.

Heeft u geen EHBO pakket in huis klik dan hier om te weten wat een spoedgeval is bij het konijn.

 

Dwangvoeren of medicijnen toedienen:

Het ene konijn laat zich makkelijker behandelen dan het andere. Daarom kan het soms handig zijn om het konijn in een handdoek te wikkelen. Vaak blijven ze dan wat rustiger zitten.

Zet het konijn in ieder geval op schoot of op tafel met de achterkant naar u toe (en het bekje dus van u af). U kunt er nu een beetje overheen leunen en het kopje vast pakken.

Zorg dat u alle spullen bij de hand heeft die u gaat gebruiken.

20171104_11541920171104_11545020171104_11545020171104_115517Geef het konijn wel even tijd om het weg te slikken. Dus bij grotere hoeveelheden iet alles ineens geven, maar de spuit tussendoor even uit de bek halen.

 

 

 

Temperaturen is bij een konijn vaak wat lastiger dan bij een hond of een kat. Bij het staartje van het konijn en “trek” het wat naar boven.Het is het makkelijkst als het konijn een beetje aan de rand van de tafel zit of als u hem/haar even als een baby in de wieg houding neemt.

Zorg dat u de punt van de thermometer een beetje glad hebt gemaakt (met glijmiddel, boter, vaseline oid). Zorg dat de thermometer in het meest achterste gaatje gaat. Breng de thermometer in richting het neusje van het konijn.

Forceer niets als het niet lukt. De darmwand kan beschadigd raken als het niet makkelijk gaat kunt u beter stoppen.

Het EHBO pakket is bedoeld als eerste opvang.

Knap het konijn niet op?

Heeft u twijfels of heeft u konijn ondertemperatuur neem dan contact met ons op.