Ons Team

Rutger Reurings, dierenarts & eigenaar

Al vanaf mijn 6e jaar wilde ik dierenarts worden. Mijn wens is uitgekomen en sinds 2002 werk ik als dierenarts gezelschapsdieren.

Het is een geweldig vak en iedere dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Het mooiste aan het vak vind ik als de eigenaar je waardeert om wat je doet. Helaas is het niet altijd mogelijk een dier te genezen. Het is dan prettig om samen met de eigenaar een plan te maken wat het beste is voor het dier en z’n baasje.

Binnen de diergeneeskunde heb ik speciale interesse in geneeskunde van het konijn en het maken van echo’s.
Naast het leuke werk wat ik doe geniet ik van onze prachtige dochters. Mijn hobby’s zijn naast hardlopen lekker de natuur in en op vakantie gaan.
Op dit moment hebben we een hond een Sprocker (krusing Cocker Spaniel en een Springer Spaniel) Pip en een kat Skittels

Rutger Reurings

Ilse Reurings – Hammer, eigenaar / praktijkondersteuner

In 2001 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. Na mijn studie ben ik in Doetinchem en Veenendaal werkzaam geweest als dierenarts gezelschapsdieren. In 2008 heb ik samen met mijn echtgenoot Rutger Dierenkliniek Dukenburg overgenomen.

Tegenwoordig ben ik alleen nog maar achter de schermen aanwezig. Ik heb daar veel administratieve taken en ik ondersteun de dierenartsen en assistentes. U zult mij dus niet meer als dierenarts in de spreekkamer tegenkomen.
Thuis geniet ik van onze 2 puberdochters en vind ik het heerlijk om te klussen en met houtbewerking bezig te zijn.
Ilse

Nicole Wagtmans, dierenarts

Als kind al wilde ik altijd dierenarts worden. Na mijn V.W.O. diploma te hebben behaald léék de universiteit een brug te ver dus besloot ik naar de Hogere Laboratoriumschool te gaan. Al na een paar maanden begon het weer te kriebelen. Na een bezoek aan de dierenarts met mijn hond in die periode hakte ik de knoop door en maakte ik de switch naar de studie Diergeneeskunde.

In 2000 ben ik afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb verschillende tijdelijke en vaste banen gehad als dierenarts. In een praktijk in Ede heb ik ruim 10 jaar gewerkt en eerder heb ik met Ilse samengewerkt in een andere praktijk. Erg leuk dat onze paden zich weer hebben gekruist.

Naast dierenarts ben ik moeder van drie heerlijke puberdochters. We hebben 2 poezen, Cheela, onze Main Coon van 14 en Shuttle, onze Europese korthaar van bijna 1 jaar. Momenteel hebben we zelf geen hond (wel altijd gehad) maar wel heel regelmatig logé honden gelukkig! Want in mijn vrije tijd ben ik heel graag buiten: wandelen, de tuin in, maar op de bank een boek of tijdschrift lezen of lekker koken vind ik ook een fijne vrije tijdsbesteding.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort!

Nicole Bakker

Haitske Elbers, dierenarts

Ik ben Haitske (32) en woon met een bont gezin van 2 papegaaien, 2 katten, kippen, schapen en stier Herman op een boerderijtje in Milsbeek.

Al van heel jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Ik nam regelmatig zieke, zwakke, moeder- en dakloze dieren mee naar huis. Het was dan ook al snel duidelijk dat ik dierenarts wilde worden. Echter had ik het wiskundige-, scheikundige- en natuurkundige inzicht van een garnaaltje en degradeerde ik op de middelbare school van de HAVO naar de MAVO. Ik besloot de opleiding Paraveterinair (dierenartsassistente) te gaan doen in Barneveld.

Toch bleef het altijd mijn allergrootste droom om dierenarts te worden. Ondanks dat er regelmatig de draak werd gestoken met mijn ambitieuze ambities, besloot ik via het volwassen onderwijs mijn HAVO en VWO diploma te halen. Dat lukte en tranen van geluk stroomden over mijn wangen toen ik hoorde dat ik was ingeloot voor de studie Diergeneeskunde.

Inmiddels ben ik afgestudeerd en kijk ik er enorm naar uit om dieren (en hun baasje) te helpen.

haitske

Gerda Lagé, paraveterinair

Al sinds 1977 ben ik werkzaam in de praktijk.  Toch ga ik nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. Meestal werk ik achter de schermen, mijn hart ligt dan ook in de operatiekamer waar ik de dierenartsen assisteer bij de operaties en de anesthesie begeleid. De zorg voor de opgenomen en geopereerde dieren in de recovery is een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Zelfs nadat de dieren met hun baasje naar huis zijn houdt ik telefonisch altijd nog even contact.

Naast mijn werkzaamheden op de praktijk neem ik examens af van studenten paraveterinair bij de Helicon opleidingen.

In mijn vrije tijd zit ik graag op mijn race- of trekkingfiets en maak samen met mijn man liefst verre fietsreizen. Ik geniet met volle teugen van onze 4 kleinkinderen die 1 dag in de week aan onze zorg worden toevertrouwd, onze rode kater en onze 3 kippetjes maken ons ‘gezin’ compleet. Tijdens de wintermaanden ben ik druk met het maken van zilveren of gouden sieraden.

Gerda Lagé

Mieke Versteeg, paraveterinair

Ik ben werkzaam in deze kliniek sinds juni 1990. Het leuke van paraveterinair zijn, vind ik, is dat je allround werkzaam bent binnen de praktijk.
Naast de balie werkzaamheden assisteer ik ook bij operaties en voer urine- en bloedonderzoek uit. Omdat ik al heel wat jaartjes full-time bij Dierenkliniek Dukenburg werk kennen de meeste mensen mij van gezicht.

Ik woon samen met Ronald en wij hebben een Border Terriër.  Daarnaast begeleid ik op zaterdag en woensdag een groep met agility (behendigheid) bij de hondenclub.

mieke

Jenny de Veth, paraveterinair

Ik woon in Nijmegen, samen met mijn vriend Fabian en mijn hond Macho. Nadat ik in 2006 afstudeerde als paraveterinair (dierenartsassistente) ben ik verder gaan studeren aan de HAS in Dronten, de opleiding dier- en gezondheidszorg. Na 4 jaar was ik ook hier afgestudeerd en kwam ik tot de conclusie dat ik het werk in de praktijk toch wel miste. Het afwisselende werk van mensen aan de balie tot het laboratoriumwerk, van assisteren bij de operatie tot het verzorgen van de opnamepatiënten.
Na enkele sollicitaties de deur uitgedaan te hebben, mocht ik bij (toen nog) Dierenkliniek Dukenburg in augustus (2010) op gesprek komen. In september mocht ik al aan de slag.

Tot op de dag van vandaag heb ik het erg naar mijn zin op de praktijk, vooral omdat ik ook mijn hbo opleiding een deel kan toepassen. De vitrines in de praktijk, de nieuwsbrieven die u ontvangt en de praktijkfolders liggen dan ook grotendeels in mijn beheer. Omdat ik parttime werk zult u mij niet elke dag op de praktijk zien. Naast het werk vind ik het erg fijn om te wandelen met het hondje!

Jenny

Josje Steeghs, paraveterinair

Josje SteeghsHallo allemaal,
Sinds 1 juli 2017 ben ik werkzaam als paraveterinair bij Sterkliniek Dierenartsen Nijmegen. Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling zoals ook mijn collega’s al beschreven. In de praktijk kunt u bij mij terecht voor bloeddrukmetingen bij de kat. Voor deze metingen maken we altijd ruim tijd vrij zodat er zoveel mogelijk rust is voor de kat.

Als klein meisje wilde ik later al met dieren werken. Zo belande er thuis ook vaak diertjes om te verzorgen.

Naast mijn werk heb ik een druk gezinsleven met mijn vriend John, onze 3 kinderen en kat Smoes. In mijn vrije tijd trek ik er graag met mijn gezin op uit.

 

Linda Klabbers, paraveterinairLinda Klabbers

Sinds 2011 ben ik werkzaam als paraveterinair en vanaf 1 september 2020 bij Sterkliniek Dierenartsen Nijmegen!
Al van kleins af aan wist ik dat dit was wat ik wilde doen. Het werken met dier en eigenaar vind ik geweldig, het medisch aspect erbij maakt het compleet. Het is voor mij de ideale combinatie.
Naast mijn werk als paraveterinair, werk ik als vrijwilliger op de dierenambulance in Nijmegen, rijd ik graag in het bos met mijn verzorgpaard en geniet ik van mijn drie katten. Ook hou ik van het tekenen van dierportretten en reizen. Een aantal jaar geleden heb ik gewerkt (als paraveterinair uiteraard) en gereisd in Australië.

Maar genoeg over mij, ik hoor graag wie u en uw huisdier(en) zijn. Hopelijk maken we snel kennis in de kliniek!”