Eregalerij

In deze rubriek treft u patiënten aan die op de één of andere manier heel bijzonder voor ons zijn geweest. Het kan zijn dat ze diergeneeskundige geschiedenis hebben geschreven, iets kunnen wat je niet zo vaak ziet of die ons anderszins enorm hebben getroffen. Vele patiënten worden heel lang door ons verzorgd en het is dan logisch dat medewerkers van onze kliniek daar een sterke band mee opbouwen. Dit geldt ook voor sommige cliënten, het samen strijden voor het overleven en beter worden van een dier leidt soms tot zeer waardevolle momenten. Niet alle dieren die hier vermeld staan zijn nog in leven natuurlijk, maar zo leven ze wel een beetje voort en worden ze niet vergeten. Wij hopen dat sommige van deze aangrijpende beschrijvingen eigenaren de moed en steun zullen geven om vol te houden als ze zware tijden met hun huisdier beleven. Deze eregalerij is natuurlijk nooit volledig, en het staat onze cliënten natuurlijk vrij om dieren voor te dragen.

Slome Sem

SemToen mijn katje Sem 10 maanden oud was, kwam ik een keer thuis en zat hij helemaal lusteloos en in elkaar gedoken in de woonkamer. Normaal staat hij altijd bij de deur, maar deze keer niet. Hij reageerde niet alert en toen ik hem eten gaf, weigerde hij te eten.

Ook vond ik z’n neusje en tandvlees erg bleek, wat ik als een alarmsymptoom zag om de dierenarts te bellen.

Lees het verhaal van Sem

Duitse Dog Sarah

Duitse Dog Sarah

…. De sterilisatie verliep prima maar al heel snel werden we “vaste” klant en om vaste klant te worden bij de dierenarts is toch maar een twijfelachtig genoegen.

Sarah kwam eerst met klachten van een allergie. Dat bleek een tarwe-allergie te zijn die goed was te voorkomen door het juiste voer.

Daarna kwamen er vervelender klachten. We dachten dat Sarah epilepsie had. We werden doorgestuurd naar Wageningen maar daar konden ze niets vinden.

Lees het verhaal van Sarah

Lizzy krijgt het voor haar kiezen

….Ik wilde een oplossing voor dit probleem, daarom vroeg ik advies aan het team van Sterkliniek dierenartsen Nijmegen wat ik kon doen. Na nog een controle met Lizzy opperden zij het idee om Lizzy’s volledige gebit te verwijderen zodat het tandvlees rustig kon worden en de ontstekingen zouden weggaan.

Hoe erg ik het ook vond dat Liz de rest van haar leven geen tanden en kiezen meer zou hebben, de situatie zoals deze was kon echt niet langer. Ik gaf dus per direct akkoord en we planden een operatiedatum in.

Ik vroeg een aantal dagen vrij van mijn werk en bracht Lizzy samen met mijn moeder in de ochtend naar de dierenkliniek. De operatie zou een redelijke tijd duren, afhankelijk van hoe goed het gebit te verwijderen was. Met al mijn vertrouwen in dit team liet ik Lizzy daar achter…

Lees het verhaal Lizzy

Thula’s troubles

….Tijdens het consult voelde Rutger een verdikking linksonder op haar kaak en ze zat hoorbaar met haar tanden te knarsen, wat een uiting van pijn zou kunnen zijn. We hebben toen in overleg besloten om eerst dit mogelijke probleem aan te pakken en de preventieve vaccinatie maar even uit te stellen. Dus onze Thula werd ingepland voor een operatie en tijdens de ingreep bleek er wel degelijk een abces op die plek te zitten waar ze veel pijn aan moet hebben gehad. 

Na deze 2e operatie zat er thuis een zielig hoopje konijn in de woonkamer, zelfs haar maatje Truffel kon haar niet troosten tijdens zijn ziekenbezoekjes… Ze liet echt haar kopje hangen en toonde totaal geen belangstelling meer voor haar favoriete snack peterselie.

Hoera, we gaan vooruit! En eindelijk, zo’n zes weken na ons “routine-bezoekje” is Thula zover opgeknapt dat ze weer dag en nacht bij Truffel in het buitenhok mag blijven….

Lees het hele verhaal van Thula