Duitse Dog Sarah

Duitse Dog Sarah

Duitse Dog Sarah

Wij komen al heel erg lang bij dierenkliniek (nu sterkliniek) Dukenburg. Al bijna 35 jaar. We kwamen voor het eerst bij

Rutger met onze hond Sarah, een Duitse dog van toen ongeveer een maand of 8. Zij zou toen worden gesteriliseerd. We vonden het niet prettig dat onze oude, vertrouwde dierenarts Gert-Jan van Amerongen met zijn praktijk gestopt was. Gelukkig waren de assistentes wel gebleven, dus een beetje het vertrouwde gevoel hadden we nog wel.

Ons onprettige gevoel is in de ongeveer 6-7 jaar dat we bij Rutger en zijn vrouw komen erg veranderd.

De sterilisatie verliep prima maar al heel snel werden we “vaste” klant en om vaste klant te worden bij de dierenarts is toch maar een twijfelachtig genoegen.

Sarah kwam eerst met klachten van een allergie. Dat bleek een tarwe-allergie te zijn die goed was te voorkomen door het juiste voer.

Daarna kwamen er vervelender klachten. We dachten dat Sarah epilepsie had. We werden doorgestuurd naar Wageningen maar daar konden ze niets vinden. Op een gegeven moment kon Sarah niet meer liggen. Een hele nacht staan was het gevolg en voor ons natuurlijk niet slapen!

Dus weer naar de dierenarts. Aan de manier van doen dacht Rutger aan rugklachten. Een foto maken dus. De uitslag van die foto was zo heftig dat Rutger het zelf niet kon geloven. Ze had heel erge spondylose (en ze was pas 2 jaar!).Er zaten botwoekeringen in haar rug waardoor haar zenuwen klem kwamen te zitten en dat was natuurlijk heel pijnlijk. Ze kreeg pijnstillers die heel goed bleken te helpen en ze werd doorgestuurd naar de fysio.

Door deze therapie en de pijnstillers ging het heel lang goed. Tussendoor nog eens een foto laten maken en toen bleek dat de spondylose ook in haar nek zat. De fysiotherapie werd aangepast en spelen met andere honden kon echt helemaal niet meer. In haar eentje kon ze af en toe nog wel even rennen en het gewone wandelen kon ze nog prima. Met gemak een uur of 2 per dag.

Toch was ze pas 6 jaar toen de klachten ineens veel erger werden en ze na 5 minuten lopen al heel veel pijn had.

Na een heel moeilijke beslissing hebben we haar laten inslapen. Bij de dierenarts. De vrouw van Rutger was erbij en ze was zo lief voor Sarah. Ondanks het verdriet gaf dat een heel goed gevoel.